martes, noviembre 14, 2006

Patrick Doyle en SGAE 16 novembre


Doblement nominat a l'Oscar, al Globus d'Or i al premi César, i com a complement del taller, Doyle també participarà, el dijous 16 de novembre a les 19.30 hores, en una taula rodona que tindrà lloc a la seu de la SGAE (Passeig Colom num 6) amb l'escriptor i especialista en música de cine Conrado Xalabarder -professor, com Doyle, en l'esmentat taller-, el periodista Àlex Gorina i el director del Congrés de Música de Cinema «Ciudad de Úbeda» David Doncel.

Sota el títol de la taula, «Més enllà de Harry Potter», Doyle parlarà de la importància de la música en el mitjà audiovisual i de la seva extensa trajectòria com a compositor, i compartirà els seus secrets amb el públic.

La SGAE i la Fundació Autor a Catalunya col·laboren des de fa molt anys amb el Festival de Cinema Independent de Barcelona, i des de fa sis anys organitzen, conjuntament amb aquesta entitat, el taller «Escoltar el cinema. Taller de música de cine». Aquesta iniciativa s'ha convertit ja en una important activitat formativa, tal com ho demostra l'èxit tant dels professionals i estudiosos inscrits com de les personalitats del món del cinema que han impartit els tallers: figures de la talla de Conrado Xalabarder, un reconegut especialista en música de cinema, i Manuel Balboa, Roque Baños, Ángel Illarramendi, Edesio Alejandro i Bruno Coulais (Los chicos del coro), compositors que han treballat diversos gèneres musicals i que han aconseguit premis i el reconeixement de la crítica i el públic.

En aquesta nova edició, que se celebrarà del 13 al 16 de novembre a la seu del Grup SGAE a Catalunya, el taller consta de dues parts: la primera estarà impartida per l'escriptor i especialista en música de cinema Conrado Xalabarder, i consistirà en una part teòrica i històrica on es detallaran els trets i elements que defineixen la música per a l'audiovisual. La segona part anirà a càrrec de l'escocès Patrick Doyle, que aportarà la seva experiència personal i professional com a creador de la música de pel·lícules a través de projeccions, audicions i anàlisis pràctiques.